04 201 42 90

Letošnje zimske igre so potekale pod sloganom “Skupaj zmoremo več”. Tokrat smo se združili Gorenjci (OŠ Helene Puhar Kranj, OŠ Antone Janše Radovljica, Sožitje Jesenice, Sožitje Radovljica, CUDV Matevža Langusa Radovljica).  Pod vodstvom Mateje Markelj  smo organizirali 17. državne igre Specialne olimpijade.   

17. državne igre Specialne olimpijade Slovenije so potekale v Kranjski Gori, v sredo, 31. 1. in četrtek,  1. 2. 2024.  Tekmovalo je 29 ekip iz cele Slovenije, 152 športnikov. Tekmovali so v treh disciplinah, krpljanju, teku na smučeh in v alpskem smučanju. Alpsko smučanje je potekalo  na smučišču Brsnina v Kranjski Gori in ostali dve disciplini v Ratečah. Vreme je bilo čudovito, vzdušje pa fantastično.  Za vzdušje pa je poskrbel tudi Kekec.  Iz OŠ Helene Puhar sta se tekmovanja v teku na smučeh udeležila dva učenca,  Matija Jošt in Nejc Komurka. Tekmovala sta na 100m in 1000m in dosegla lepe rezultate.

Slavnostnega dogodka so se udeležili številni  gostje: županja Kranjske gore Henrika Zupan, guvernerka Zveze Lions klubov Slovenije mag. Brigita Pečovnik, predsednica  Zveze Sožitja Branka Perne, za zabavo sta poskrbela Denis Chorchyp in maskota Kekec. Medalje pa so podeljevali: Jure Košir, Iztok Čop, Urška Bogataj, Matija Volontar in ga. Lončarski- Lions Club Slovenije.

Za izpeljavo tekmovanja v Kranjski Gori pa  so zaslužni predvsem sponzorji in donatorji. Iskrena HVALA,. HVALA,  DA STE NAM OMOGOČILI, da smo pripravili čudovito, nepozabno tekmovanje. 

 

 

Dostopnost