04 201 42 90

Če preberem – pozabim.

Če vidim – si zapomnim.

Če naredim – znam.

NADZIDAVA ŠOLE

Obvestilo staršem

Med zimskimi počitnicami se bo začela nadzidava šole. V času gradnje je načrtovana omejitev gibanja na področju gradbišča. Najprej bodo zaščitili gradbišče ob šoli in za šolo ter pred šolo uredili prostore za kontejnerje, kjer bo uprava. Vsi uporabniki šole bomo uporabljali glavni vhod za učence.

O vseh nadaljnjih spremembah boste pravočasno obveščeni.

PUSTNO RAJANJE

Norčavi pustni torek v telovadnici naše šole je bil še posebej zabaven, saj nam je strašni gusar skril zaklad, v katerem so se nahajali slastni pustni krofi. S pomočjo maškar in plesa, smo uspešno rešili zaklad, ter se tako sladkali in veselili še pozno v popoldan. 

GOVORILNE URE V FEBRUARJU

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da v februarju ne bo popoldanskih govorilnih ur, vabljeni pa ste na govorilne ure v dopoldanskem času.  

Hvala za razumevanje.                                                           

Kulturni dan

V ponedeljek 5. februarja so imeli učenci nižje in višje stopnje PPVI kulturni dan. Mlajši so se odpravili v knjižnico, kjer jih je pričakal skoraj pravi pesnik France Prešeren, ki je vsem prisotnim povedal nekaj zanimivosti o slovenskem kulturnem prazniku in jim prebral in zaigral zgodbico o Piščančku Piku. Zabaval jih je tudi zelen pes, ki je zelo moder… Med sprehodom skozi mesto so si učenci še ogledali pročelje hiše, v kateri je pesnik živel in njegov spomenik, ki se nahaja pred vhodom v Prešernovo gledališče. Učenci višje stopnje pa so si ogledali Prešernovo hišo in znamenitosti v Kranju, ki so povezane z našim največjim pesnikom. Prijeten in poučen dan.

Pričetek gradnje prizidka

Na osnovni šoli Helene Puhar Kranj, bomo pričeli z gradnjo težko pričakovanega prizidka. Prva dela (zaščita gradbišča, priprava prostora za kontejnerje) se bodo začela v petek, 16.2.2024. Več podrobnosti najdete v priponki.

Datoteka

17. ZIMSKE DRŽAVNE IGRE SPECIALNE OLIMPIJADE

Letošnje zimske igre so potekale pod sloganom “Skupaj zmoremo več”. Tokrat smo se združili Gorenjci (OŠ Helene Puhar Kranj, OŠ Antone Janše Radovljica, Sožitje Jesenice, Sožitje Radovljica, CUDV Matevža Langusa Radovljica).  Pod vodstvom Mateje Markelj  smo organizirali 17. državne igre Specialne olimpijade.   

17. državne igre Specialne olimpijade Slovenije so potekale v Kranjski Gori, v sredo, 31. 1. in četrtek,  1. 2. 2024.  Tekmovalo je 29 ekip iz cele Slovenije, 152 športnikov. Tekmovali so v treh disciplinah, krpljanju, teku na smučeh in v alpskem smučanju. Alpsko smučanje je potekalo  na smučišču Brsnina v Kranjski Gori in ostali dve disciplini v Ratečah. Vreme je bilo čudovito, vzdušje pa fantastično.  Za vzdušje pa je poskrbel tudi Kekec.  Iz OŠ Helene Puhar sta se tekmovanja v teku na smučeh udeležila dva učenca,  Matija Jošt in Nejc Komurka. Tekmovala sta na 100m in 1000m in dosegla lepe rezultate.

Slavnostnega dogodka so se udeležili številni  gostje: županja Kranjske gore Henrika Zupan, guvernerka Zveze Lions klubov Slovenije mag. Brigita Pečovnik, predsednica  Zveze Sožitja Branka Perne, za zabavo sta poskrbela Denis Chorchyp in maskota Kekec. Medalje pa so podeljevali: Jure Košir, Iztok Čop, Urška Bogataj, Matija Volontar in ga. Lončarski- Lions Club Slovenije.

Za izpeljavo tekmovanja v Kranjski Gori pa  so zaslužni predvsem sponzorji in donatorji. Iskrena HVALA,. HVALA,  DA STE NAM OMOGOČILI, da smo pripravili čudovito, nepozabno tekmovanje. 

 

 

POUKA PROST DAN – PETEK, 9. 2. 2024

Obvestilo staršem

Po šolskem koledarju OŠ Helene Puhar Kranj imajo učenci v petek, 9. 2. 2024, pouka prost dan.

Nadomestili ga bomo v soboto, 23. 3. 2024, z udeležbo na čistilni akciji Očistimo Kranj.

Koledar aktivnosti

februar 2024
PTSČPSN
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29    
« Jan   Mar »
Šolski časopis 2019
Projekti
zdravakulturna_sola

safesi

ekošola

 

Dostopnost