04 201 42 90

Drage učenke in učenci!

Najprej bi vas rad lepo pozdravil in vam na ta čudovit, zimski dan zaželel, da za nekaj trenutkov pozabite na šolo in se odpravite lovit snežinke. Preverite, če se snežinke še vedno stopijo na topli dlani……poglejte kako lepe so preden padejo na tla … naredite kepo, poiščite korenje, lonec, gumbe…za sneženega moža….pripravite sanke za spuščanje po bližnjih hribčkih….

Res vam iskreno iz srca želim, da čim bolj uživate. Iz svojega otroštva se spomnim, da so nam prve snežinke vedno narisale nasmeh na rdeča lica…če nas je še tako zeblo, si tega nismo priznali, ker smo na prvem snegu tako zelo uživali. No, ob vrnitvi na toplo se boste tako ali tako dodatno pogreli z vročim čajem. Vem, da si skoraj vsi učenci znate sami pripraviti in postreči čaj. Skuhate ga lahko tudi za starše, mlajše sestrice, bratce…

Vem pa tudi, da znate pripraviti še marsikaj drugega in da ste sposobni marsičesa. Letošnje leto ste oz. smo vsi skupaj soočeni s povsem novimi življenjskimi situacijami, covid-19 nas je postavil pred preizkušnje na katere nismo mogli biti pripravljeni. Moram vas pohvaliti, ker ste se na izzive odzvali zelo, zelo dobro. Pri tem vam v najboljši možni meri poskušamo pomagati tudi delavci OŠ Helene Puhar Kranj.

O tem, kako dobro se učite na daljavo, mi vaše učiteljice redno poročajo in prav ponosen sem na vas. Vem, da bi se že zelo radi vrnili v šolske klopi in se srečali s sošolci, učitelji, varuhi… Kdaj se boste zares vrnili, vam danes še ne morem napisati. Z MIZŠ smo konec prejšnjega tedna prejeli okrožnico, v kateri piše, da je vrnitev v šole ob izboljšani epidemiološki sliki, verjetna od 7.12. 2020 dalje. Na šoli se na vašo vrnitev v šolo intenzivno pripravljamo. A če se epidemiološka slika ne bo izboljšala, se bo pouk verjetno še vedno izvajal na daljavo. Ko bomo z MIZŠ (pričakujem da v petek, 4.12. 2020) dobili novo okrožnico, vas bomo o tem nemudoma obvestili.

Želim vam res, res lep zimski dan,

Janez Cuderman,

Ravnatelj OŠ Helene Puhar Kranj

Dostopnost